Dobro nam sleteli u “Moje gnezdo”!

 

Hvala Vam što ste svratili na ovu stranicu, pored svih onih divnih i korisnih blogova, vebsajtova i stranica na popularnim društvenim mrežama.

Cilj ovog bloga je da Vas upoznam sa onim što volim, što mi je dugo bio samo hobi, razbibriga a onda je u nekom trenutku prerastao u posao. Posao koji volim i kojem se svaki dan radujem!

Živimo u svetu gde sa jedne strane imamo izuzetno gojazne a sa druge neuhranjene na ivici gladi. Ovi u sredini su ili na nekim iscrpljujućim dijetama ili su prihvatili sebe, svoje telo, navike i želje.

Moji problemi sa hranom su prestali onog trenutka kada sam shvatila da hrana nije zabava, promovisanje luksuza, uteha ili izvor strahova. Hrana nam je neophodna, kao i voda, moramo da unosimo energiju da bismo izdržali dan. Još jedna tema se tu provlači, onako usput. Šta je to umerena ishrana? Da li je za mene ili tebe, nju i njega ista mera umerenosti? Svako mora da nađe tu svoju, zlatnu meru i da se opusti. Opustiti se takođe deluje sumnjivo kao preporuka, ali vredi pokušati. Koliko se kortizola luči kada nas grize savest posle pojedenog kolača, pite ili nekog masnog, kremastog jela? Mnogo! A ako ne dozvolimo sebi da se bojimo hrane i da upadamo u taj začarani krug želje i kažnjavanja zbog pojedene hrane, počinje oslobađanje!

Pišemo se. Slobodno ostavljajte komentare, postavljajte pitanja, ako ne znam ja, možda će neko drugi znati!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s